خرما درختی است که در مناطق گرمسیر رشد میکند. در کشورهایی چون ایران، مصر، عربستان ، امارات، پاکستان، عراق، سودان و کشت میشود. ایران به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان خرما در دنیا است که دارای حدود 400 رقم خرما شناخته شده است که در مناطق گوناگونی زیر کشت میرود. در اینجا تعدادی از این ارقام را نام میبریم: پیارم (هرمزگان)، ربی (جیرفت و کهنوج)، کروت (کرمان)، مضافتی بم (کرمان)، زاهدی (بوشهر و خوزستان)، هلیله (بم، جیرفت و کهنوج)، گنتار، استعمران، شاهانی (هرم)، کبکاب (بهبهان) و
ایران در امر فروش و صادرات به کشورهای دیگر نیز فعال است. خرما به عنوان یکی از منابع غذایی مغذی و پر کالری شناخته شده است و در رژیمهای غذایی بجای قند و شکر از خرما به عنوان تأمین طعم شیرینی استفاده میشود. خرما دارای خواص بیشماری است از جمله ضد سرطان به دلیل وجود فیبر، ضد یبوست، بهبود عملکرد قلب به دلیل داشتن آنتیاکسیدانها، تنظیم کننده کلسترول خون، دارای آهن و فیبر بالاست، منبع غنی از ویتامینهای (A,D,C)، سر شار از (منیزیم، مس، منگنز، سلنیوم و ویتامین K)، تنظیم کننده فشار خون، مانع از پیشرفت (آایمر، هموروئید و سرطان کولورکتال)، افزایش انرژی و . به دلیل مواد مغذی فراوانی که در این میوه وجود دارد به روشهای متفاوتی در صنایع غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
چیپس خرما نیز نوعی از فراوردههای این محصول میباشد و به اندازه